Project EB

project eb

herstberge 2020

Most of the trees are located along the street side and can all be retained by moving the building volumes to the back. This creates a meandering driveway that opens different perspectives onto the house for the approaching resident or visitor. The clients had no desire for a classical garden with a great lawn area.

As such, the wooded aspect is preserved, which gave JUMA the opportunity to conceive the house as a kind of 'cabin in the woods' in terms of appearance.

In addition, the design also evinces a number of distinctly Japanese influences. The house is raised a few steps above ground level, creating a floating effect that is heightened by means of a wooden platform that runs around the circumference of the house. Part of the living space floats above a natural pond, creating an ultimate 'zen' experience.

Project EB
Project EB
Project EB
Project EB