Villa BL

villa bl

brasschaat 2018

Project BL

Hoewel deze bungalow in één van de statige dreven van Brasschaat lang te koop heeft gestaan, zag JUMA onmiddellijk enorm veel potentieel toen de bouwheer naar hen kwam om af te tasten of een renovatie aan de orde was.

De bestaande volumes zijn grotendeels behouden, enkel de veranda en het zadelzak werden afgebroken. In de plaats kwam een plat dak met uitkragende luifels in zwarte zink. De trap werd verplaatst zodat op die plek een grote vide kon gemaakt worden met daarin de keuken.

Door de aanwezigheid van de kruipkelder ontstond het idee om in de living te werken met een zitput, waar uiteraard een houthaard niet mocht ontbreken.

Het perceel beschikt over een grote, mooie voortuin en daarom heeft JUMA een tuinmuur geïntroduceerd om een afscheiding te bekomen ten opzichte van de oprit en de inkomzone. Door in de voorgevel dezelfde grote raamopening te maken als in de achtergevel, ontstaat een visuele verbinding tussen het groen vooraan en achteraan. De leefruimte ervaar je hierdoor heel erg open, je wordt als het ware omarmd door het uitbundige groen. Buiten wordt binnen en omgekeerd. Het idee een vakantiegevoel te creëren werd zo versterkt.

Foto's © Annick Vernimmen

Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL
Villa BL