Project EB

project eb

herstberge 2020

JUMA kreeg de opdracht om een nieuwe woning te ontwerpen op een bosrijk perceel.

De meeste bomen bevinden zich aan de straatkant en kunnen allemaal behouden worden door de inplanting van de volumes naar achteren op te schuiven. Hierdoor ontstaat een meanderende oprit en benader je de woning vanuit verschillende perspectieven. De opdrachtgevers hadden geen wens om een klassieke tuin met veel gras aan te leggen.

 

Het bosrijke aspect blijft dus behouden en daarom koos JUMA ervoor om de woning op te vatten als een soort ‘cabin in the woods’ qua uitstraling. Daarnaast zijn er in het ontwerp ook Japanse invloeden voelbaar.

De woning is een paar treden verheven boven het maaiveld om een zwevend effect te bekomen dmv houten platform dat rondom rond het grondplan loopt. De leefruimte zweeft zelfs deels boven een natuurlijke vijver voor een ultieme ‘zen’ ervaring. 

Project EB
Project EB
Project EB
Project EB