Hoeve CL

hoeve cl

deurle 2017

De verbouwing van deze authentieke hoeve had tot doel om de verloren gegane charme terug te geven aan dit pand, alsook om het comfort te verhogen.

JUMA houdt ervan om de inkomdeur mooi te ensceneren en bouwde het verbindingsvolume tussen de twee vleugels van de woning om tot een symmetrisch geheel, waarbij massieve houten balken de nieuwe luifel ondersteunen.

De bestaande dakconstructie verkeerde in slechte staat en was bovendien erg laag. Een nieuw en hoger dakgebinte kwam in de plaats en de Veluxen moesten wijken voor traditionele dakkapellen. Hierbij konden de oude Boomse dakpannen gerecupereerd worden. Deze ingreep resulteerde in het ontstaan van een volwaardige verdieping waarbij de dakkapellen uiteraard zorgen voor licht en uitzicht, maar ook bijdragen tot de versterking van het landelijke karakter van de hoeve.

De moeilijke trap bevond zich op een onlogische plaats in het huis en werd afgebroken. De nieuwe, sculpturale draaitrap vormt nu de eyecatcher en zorgt voor een warm welkom in de inkomhal.

De keuken werd gelokaliseerd naar een meer centrale plek en het fornuis bedacht JUMA in de monumentale haard.

De massieve buitenmuren werden van binnenuit op ecologische wijze geïsoleerd en langs de buitenzijde gekaleid. Afwisselend met een paar kleine, speels gepositioneerde raamopeningen, ontwierp JUMA op strategische plaatsen grote boogramen in zwart smeedijzer die zo typerend zijn voor deze stijl.

Daarnaast werd de aanbouw waarin de keuken zich oorspronkelijk bevond gesloopt om plaats te maken voor een nieuw volume in hout, waarin de fitness werd ondergebracht. Dit nieuwe volume is opengewerkt tot in de prachtige houten nok en daardoor ontstaat toch een ruimtelijk gevoel op een vrij kleine oppervlakte.

Foto's © Annick Vernimmen

Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL
Hoeve CL