villa cv

ibiza, spanje

JUMA kreeg de opdracht om een oude ruïne om te vormen tot een karaktervolle vakantiewoning in Ibiza. De zuidkant van het perceel heeft een prachtig uitzicht op de heuvels en daarom werden quasi alle ruimtes hiernaar georiënteerd.

Als antwoord op contextuele gegevens en de bestaande vervallen ‘finca’ heeft JUMA de nieuwe woonvolumes, qua kleurtint toon op toon maar ruwer van textuur, tegen het bestaande hoofdvolume gepositioneerd. Een duidelijke hiërarchie tussen nieuwe en bestaande volumes werd geïntroduceerd door het gebruik van verschillende hoogtes in het volumespel.

Het geheel werd planmatig naar de geest van de typische ibiziaanse villa ontworpen, met behoud van alle authentieke elementen.

De centrale “porxo” of inkomhal, die via niveauverschillen alle ruimtes aan elkaar schakelt, zorgt voor cohesie in het grondplan.  De bogen, die eveneens eigen zijn aan de lokale architectuur, werden deels behouden en op sommige plekken werden er zelfs nieuwe gecreëerd.

De terrassen volgen de natuurlijke glooiing van het terrein en vormen speelse vlakken die uiteindelijk uitgeven op de groenblauwe infinity-pool. Deze terrassen creëren elk een aparte plek en is steeds zuidgeoriënteerd om optimaal van het uitzicht en het knappe landschap te genieten. Schuiframen die in de verdikte wanden wegglijden vervagen de grens tussen het interieur en het exterieur waardoor ook functionele ruimtes als de keuken deel worden van de terrassen.